۵ اسفند ۱۳۹۸، ۲۰:۱۸

زنگنه در حاشیه دیدار با روسای دانشگاهها:

رکورد تولید گاز کشور تا پایان سال شکسته می‌شود

رکورد تولید گاز کشور تا پایان سال شکسته می‌شود

وزیر نفت از قابلیت تولید بیش از هزار میلیون متر مکعب گاز در روز با نصب همه سکوهای ۲۷ گانه پارس جنوبی تا قبل از نوروز ۹۹ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، بیژن زنگنه عصر امروز پس از دیدار با رؤسای دانشگاه‌ها در جمع خبرنگاران درباره سکوهای پارس جنوبی افزود: دو سکو از آخرین سکوهای پارس جنوبی یکی امروز نصب شد و سکوی بعدی قبل از نوروز نصب خواهد شد.

وی گفت: به این ترتیب همه سکوهای ۲۷ فاز پارس جنوبی را نصب شده خواهیم داشت و ما را قادر خواهد کرد که تولید گاز از هزار میلیون مترمکعب در روز عبور کند.

زنگنه در خصوص آخرین وضعیت بنزین نوروز افزود: سازمان برنامه باید در این خصوص به دولت پیشنهاد دهد و در صورت تصویب دولت، برای اجرا به ما ابلاغ می‌شود.

وزیر نفت با بیان اینکه ما اجرا کننده هستیم گفت: من قرار نیست پیشنهادی بدهم و هرچه ابلاغ شود اجرا خواهیم کرد.

زنگنه در خصوص کاهش قیمت نفت افزود: علت کاهش، شیوع ویروس کروناست که فعالیت اقتصادی در چین را به طور عمده تعطیل کرد و تقاضا برای نفت کاهش یافته است.

وی گفت: در صورت کاهش تقاضا، اگر عرضه کاهش نیابد به طور طبیعی تعادل نداشتن میان عرضه و تقاضا باعث کاهش قیمت می‌شود.

زنگنه افزود: اوپک تلاش کرد با توافق، عرضه را کاهش دهد که تصمیم گیری درباره این توافق قرار شد در اجلاس ۱۵ اسفند در اوپک صورت گیرد.

وزیر نفت درباره محور مذاکره خود با الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه گفت: در این مذاکره در خصوص وضع بازار صحبت کردیم که وی تحلیل خود را بیان کرد.

زنگنه افزود: وزیر انرژی روسیه معتقد بود که شاید در حال حاضر ضرورتی نداشته باشد که به قید فوریت عرضه را کم کنیم و باید تصمیم گیری را به اجلاس اوپک واگذار کنیم.

وی درباره پیشنهاد سه کشور امارات، کویت و عربستان درباره کاهش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نفت گفت: تاکنون در پی آن بوده اند که کشورهای غیر اوپک نیز در کاهش تولید مشارکت داشته باشد.

زنگنه در پاسخ به این سوال که چرا برخی تولید کننده‌ها حدود سه سال است که از تأیید محصول آن‌ها از سوی وزارت نفت می‌گذرد، اما هنوز مشابه خارجی آن وارد می‌شود از جمله دستگاه‌های توربین؟ افزود: در داخل کشور فقط OTC، مپنا و یک شرکت دیگر در ساخت توربین فعالیت دارد، اما باید سفارش داشته باشند و در حال حاضر وزارت نفت از خارج توربین وارد نمی‌کند.

وزیر نفت به جلسه امروز خود با رؤسای دانشگاه‌های طرف قرارداد صنعت نفت در حوزه انستیتوهای تحقیقاتی پایین دستی اشاره کرد و گفت: در این جلسه در مورد طرح‌های پتروشیمی، گاز و پالایشی بحث و تبادل نظر شد.

وی با بیان اینکه انستیتوهایی با همت دانشگاه‌ها برای این فعالیت‌ها تشکیل شده است گفت: ۱۳ انستیتو از سوی دانشگاه‌ها تاکنون تشکیل شده که ۴ انستیتو برای گاز، ۵ انستیتو برای پالایش و ۴ انستیتو برای پتروشیمی است.

زنگنه با اشاره به ارائه گزارش فعالیت از سوی رؤسای دانشگاه‌ها در این جلسه افزود: در بعضی از قسمت‌ها ارتباطات خوبی میان دانشگاه‌ها و شرکت‌ها به ویژه در بخش گاز، توربین ملی و ساخت واحد دستیابی به فناوری LNG برای واحدهای کوچک برقرار شده است.

وزیر نفت گفت: در بحث‌های مربوط به واحدهای اندازه گیری هوشمند گاز کارهای خوبی انجام شده است که هر دو طرف راضی بودند.

زنگنه با بیان اینکه در برخی بخش‌ها کارها در حد انتظار پیشرفت نکرده بود افزود: قرار شد جلسه‌ای برای حل مشکلات برگزار شود و مجدداً مشورت‌هایی با رؤسای دانشگاه‌ها صورت گیرد تا نتایج این فرآیند به واحدهای وزارت نفت ابلاغ شود.

وی به وجود ظرفیت‌های بزرگ در این بخش با تاریخ طولانی قدمت کارهای مهندسی شیمی در بخش نفت، پالایش و پتروشیمی اشاره کرد و گفت: سالانه تعداد زیادی دانشجو در این رشته‌ها در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری داریم که می‌بایست پایان نامه‌های خود را در مسائل مبتلابه کشور بگذرانند.

زنگنه با بیان اینکه این فرصت طلایی برای شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی و گاز است افزود: می‌بایست از این ظرفیت بزرگ برای توسعه ملی و خلق فناوری و دستیابی به راهکار حل مشکلات این صنعت استفاده شود.

وزیر نفت با اشاره به اینکه در همه این قسمت‌ها صنعت ما در حال توسعه است و به این ظرفیت‌ها نیاز داریم گفت: ظرفیت خوبی وجود دارد و دو طرف علاقه دارند این ارتباط به خوبی صورت گیرد.
وی افزود: برخی زیرساخت‌ها که برای این انستیتوها مورد نیاز است باید ساخته شود تا به سرمایه گذاری آن‌ها کمک کنیم.

زنگنه به مشکلات انستیتوها اشاره کرد و گفت: از جمله تغییرات نرخ ارز از مشکلات این بخش‌ها بود که باید حل شود.

وی با بیان اینکه جلسه خوبی با رؤسای دانشگاه‌ها داشتیم افزود: باید همه موارد پیگیری و دنبال شود و آن بخش‌هایی که پیشرفت لازم را نداشته مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد.

وزیر نفت، پالایش و پخش را از جمله بخش‌هایی بیان کرد که پیشرفت لازم در آن صورت نگرفته است و گفت: از همه بهتر بخش گاز است که اکنون LNG و همچنین توربین فعالیت بسیار خوبی دارند و این‌ها یک فعالیت سه جانبه است میان شرکت توربین کمپرسور نفت، دانشگاه علم و صنعت و شرکت گاز که دستاوردهای خوبی داشته و توانسته ایم در ساخت توربین صاحب فناوری شویم.

وزیر نفت کمک از دانشگاه‌ها در صنعت نفت را یک سرمایه گذاری بیان کرد و گفت: این یک سرمایه گذاری درازمدت ملی است و باید علاوه بر داشتن دستاوردهای کوتاه مدت برای علاقمند کردن این شرکت‌ها، اما باید بپذیریم که کار با دانشگاه‌ها یک سرمایه گذاری درازمدت است.

وی در خصوص سفر خود به وین با توجه به اختلال‌هایی که در سفرهای خارجی و محدودیت در آن‌ها و سرویس ندادن ایرلاین‌های خارجی افزود: فعلاً به شرط حیات قرار است این سفر انجام شود و سفر با هواپیمای ایران ایر انجام می‌شود.

کد خبر 4862271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha